Het Waalkwartet in de Lathumse kerk

Op 8 juni aanstaande sluit het Waalkwartet de concertenreeks van het seizoen 2017 – 2018 van de Vrienden Van de Lathumse Kerk af. Het programma dat het Waalkwartet brengt, draait om de fluitkwartetten van Mozart en heet dan ook ‘Rondom Mozart’. Naast stukken van Mozart zelf, zult u muziek te horen krijgen van componisten die zich door hem hebben laten inspireren, zoals Beethoven en Tsjaikovski.

Het Waalkwartet is een zogenaamd fluitkwartet: een fluit met strijktrio (viool, altviool en cello). Alle vier de muzikanten zijn klassiek geschoolde musici, die aan bekende conservatoria hebben gestudeerd en allemaal hun sporen bij gerenommeerde orkesten, zoals Het Gelders Orkest, hebben verdiend.

Anna Wiersum speelt altviool. Sinds 1991 is zij verbonden aan het Gelders Orkest. Daarnaast treedt zij op met diverse kamermuziek combinaties.
Ook Janneke Roelofs speelt viool in het Gelders Orkest, maar daarnaast verlegt ze haar grenzen in diverse kleinere ensembles. Zij bespeelt een viool uit 1850 van de vermaarde Franse instrumentenmaker Nicolas Vuillaume.
Het echtpaar Hugo Doesburg en Heleen de Witte completeren het kwartet. Zij wonen in Nijmegen; vandaar de naam Waalkwartet. Hugo speelt cello. Hij studeerde, net als Heleen, onder andere aan het Maastrichts Conservatorium en is actief in allerlei orkesten. Heleen was vijfentwintig jaar verbonden aan het Gelders Orkest en treedt op in binnen- en buitenland.

Op 8 juni kunt u van het Waalkwartet een sprankelend concert verwachten!

Vrijdag 8 juni 2018 in de Lathumse kerk.
Aanvang 20.00 uur. Entree: € 8,– (koffie vooraf: gratis).

Toegangskaarten zijn te bestellen via e-mail (vvlk@chello.nl) of per telefoon 0313-631915. Tevens zijn kaarten, zolang de voorraad strekt, te koop voor aanvang van het concert.
Betaling van de bestelde kaarten is mogelijk door overschrijving van € 8,- per kaart op IBAN NL04 ABNA 0464264022 t.n.v. VVLK, Kerkstraat 2 te Lathum.
Uw betaling dient vóór 30 maart 2018 ontvangen te zijn. Bestelde kaarten kunnen worden afgehaald voor aanvang van het concert.