Gipsy concert door La Manouche

Gipsy concert in Lathum: La Manouche

‘Kom vrienden’, dat is de uitnodiging van La Manouche. Iedereen die van Roma- en Sinti-muziek houdt, is op 6 april welkom in het kerkje van Lathum. Daar kun je je door het trio La Manouche laten meevoeren in de muzikale zigeunerkaravaan en je wanen aan het kampvuur bij de woonwagen. Sentiment, passie en weemoed vormen de rode draad binnen de muziek van La Manouche.

In 2012 is deze groep opgenomen in een boekwerk en verzamel-CD ‘Gypsy Voices – songs from the Romani soul’. Het is een mondiale uitgave, samengesteld door de Amerikaanse muziekjournalist Donald Cohen. In dit boek staan prominente figuren zoals Esma Redzepova en Saban Bajramovic. La Manouche staat als enige groep uit Nederland ook in dit album vermeld.

Het repertoire is een melange van gipsyswing á la Django Reinhardt, csardas en rumba flamenca. Het geluid van La Manouche kenmerkt zich door geraffineerd samenspel van de twee gitaren, de melodische fraseringen van klarinettist Roelof Posthumus, en de schilderachtige stem van Mouché Palts: als geen ander kan hij het hart van de luisteraar beroeren. Het publiek wordt ook getrakteerd op virtuoos snarenwerk van Manito. Zijn naam is een verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’.

Wilt u weten hoe ‘spelen zoals de sterren staan en de wind waait’ klinkt? Dan nodigen de Vrienden Van de Lathumse Kerk u van harte uit voor dit concert.

Vrijdag 6 april 2018 in de Lathumse kerk.
Aanvang 20.00 uur. Entree: € 8,– (koffie vooraf: gratis).

Toegangskaarten zijn te bestellen via e-mail (vvlk@chello.nl) of per telefoon 0313-631915. Tevens zijn kaarten, zolang de voorraad strekt, te koop voor aanvang van het concert.
Betaling van de bestelde kaarten is mogelijk door overschrijving van € 8,- per kaart op IBAN NL04 ABNA 0464264022 t.n.v. VVLK, Kerkstraat 2 te Lathum.
Uw betaling dient vóór 30 maart 2018 ontvangen te zijn. Bestelde kaarten kunnen worden afgehaald voor aanvang van het concert.