Fadozangeres Maria Liberato in Lathum

Iedereen die wel eens door de oude binnenstad van Lissabon heeft gezworven, heeft daar waarschijnlijk fadomuziek uit de cafeetjes en restaurants horen komen. Voor de echte Portugese fado hoeft u binnenkort echter niet naar Lissabon of Coïmbra: vrijdag 2 februari kunt u gewoon in het kerkje van Lathum terecht. Maria Liberato brengt daar dan de echte, authentieke fadomuziek ten gehore.

Fado is het Portugese levenslied, ontstaan in de arme wijken van Lissabon rond 1830. De liederen vol weemoed en heimwee weerspiegelen de gemoedstoestand van de ziel (saudade). Vaak beschrijven ze de gewone dingen uit het leven. De sfeer die de liederen oproepen kan variëren van ernstig tot vrolijk.

Maria Liberato is geboren en getogen in Portugal en woont al weer een aantal jaren in Nederland. Fado is haar passie en daarom heeft ze in 2015 haar eigen groep opgericht met Henk Laarman op gitaar en Louis Roes op gitaar en guitarra Portuguesa, het instrument dat bij uitstek het karakteristieke geluid van de fado bepaalt. Maria Liberato heeft in beide gitaristen uitstekende begeleiders gevonden. Henk Laarman en Louis Roes zijn al jaren als solist en in verschillende groepen op het podium te vinden.

Maria brengt eigen bewerkingen van Portugese fado’s van bekende vertolkers als Amália Rodrigues, Ana Moura en Mariza.

Voor een authentieke beleving heten we u op 2 februari van harte welkom!

Vrijdag 2 februari 2018 in de Lathumse kerk.
Aanvang 20.00 uur. Entree: € 8,– (koffie vooraf: gratis).

Toegangskaarten zijn te bestellen via e-mail (vvlk@chello.nl) of per telefoon 0313-631915. Tevens zijn kaarten, zolang de voorraad strekt, te koop voor aanvang van het concert.
Betaling van de bestelde kaarten is mogelijk door overschrijving van € 8,- per kaart op IBAN NL04 ABNA 0464264022 t.n.v. VVLK, Kerkstraat 2 te Lathum.
Uw betaling dient vóór 27 januari 2018 ontvangen te zijn. Bestelde kaarten kunnen worden afgehaald voor aanvang van het concert.