Concert Piet Cnossen en Het Enkelriet Trio

Op vrijdag 13 oktober beginnen de Lathumse avonden weer. Ook in het nieuwe seizoen 2017/2018 kunt u weer op mooie optredens rekenen.

Er is in het dorp Lathum de afgelopen 100 jaar veel veranderd. De steenfabrieken zijn afgebroken, een fatsoenlijke weg heeft het dorp ontsloten, de dijken zijn versterkt en de bewoners zijn niet arm meer. Maar sommige dingen blijven altijd hetzelfde. Nog steeds markeert het stokoude kerkje met zijn kleine begraafplaats de entree van het dorp. In dat kerkje vinden de optredens plaats.
Bij zo’n kerkje passen tradities. Dat Piet Cnossen het nieuwe seizoen opent is zo’n traditie, maar dan wel een traditie die altijd verrassend is. Deze keer treedt Piet op met Het Enkelriet Trio.

Het Enkelriet Trio wordt gevormd door Huib den Uyl, Erwin Hogeboom en Ton Rutjes. Zij spelen op sopraansaxofoon, altsaxofoon en basklarinet, een unieke combinatie waarvoor geen bestaand repertoire bestaat. Daarom bewerken zij zelf alle stukken die ze spelen. De nadruk ligt vooral op pianomuziek en theatermuziek uit de eerste helft van de twintigste eeuw, omdat die zich goed leent voor bewerking voor drie blazers. Maar behalve klassieke muziek vertolken ze ook lichte muziek, Wereldmuziek en filmmuziek.

Piet Cnossen studeerde orgelmuziek aan het conservatorium. Van hem verschenen als organist maar ook als dirigent van mannenkoren verschillende cd’s. Hij geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Piet is gespecialiseerd in barokmuziek en avant-gardistische orgelmuziek van de 20e eeuw. Op het concert van 13 oktober zal hij op het orgel van de kerk spelen, het oudste kabinetorgel van heel Nederland.

Piet Cnossen en Het Enkelriet Trio: een spannende combinatie!

Vrijdag 13 oktober 2017 in de Lathumse kerk.
Aanvang 20.00 uur. Entree: € 8,– (koffie vooraf: gratis).

Toegangskaarten zijn te bestellen via e-mail (vvlk@chello.nl) of per telefoon 0313-631915. Tevens zijn kaarten, zolang de voorraad strekt, te koop voor aanvang van het concert.
Betaling van de bestelde kaarten is mogelijk door overschrijving van € 8,- per kaart op IBAN NL04 ABNA 0464264022 t.n.v. VVLK, Kerkstraat 2 te Lathum.
Uw betaling dient vóór 7 oktober 2017 ontvangen te zijn. Bestelde kaarten kunnen worden afgehaald voor aanvang van het concert.