Lathumse avond 12 oktober 2018: Concert Pariser Quartett

Start van het culturele programma 2018 – 2019 in Lathum


Op vrijdagavond 12 oktober opent het Pariser Quartett het nieuwe culturele seizoen van de Vrienden Van de Lathumse Kerk.

Het verzorgt dan een programma van barokke klassieke muziek uit de 17e en 18e eeuw. Ook op deze avond zal maar weer eens blijken dat kunst geen grenzen kent. Het Pariser Quartett speelt muziek van Duitse, Engelse, Italiaanse en Franse componisten, die in hun tijd zelf ook heel internationaal georiënteerd waren. De Italiaanse componist en virtuoos violist Pietro Antonio Locatelli bijvoorbeeld woonde een groot gedeelte van zijn leven in Amsterdam, waar hij ook stierf. De Duitse Georg Friedrich Händel, één van de grootste componisten van zijn tijd, vertoefde een belangrijk deel van zijn carrière in Londen en overleed daar ook.

In het Pariser Quartett bespeelt Piet Cnossen het orgel, Jos Dingelhoff speelt fluit, Anna Wiersum viool en Miriam Mudde cello. Net als de componisten die zij ten gehore brengen, hebben deze gerenommeerde musici hun sporen in binnen- en buitenland verdiend.

De grootste barokke componisten uit de 17e en 18e eeuw, gebracht door het Pariser Quartett: een avond klassieke muziek op topniveau!

Vrijdag 12 oktober 2018 in de Lathumse kerk.
Aanvang 20.00 uur.
Entree: € 10,–; de entree is inclusief koffie vooraf en een drankje tijdens de pauze.

Toegangskaarten zijn te bestellen via e-mail (vvlk@chello.nl)
of
per telefoon 0313-631915. Tevens zijn kaarten, zolang de voorraad strekt, te koop voor aanvang van het concert.

Betaling van de bestelde kaarten is mogelijk door overschrijving van € 10,- per kaart op IBANnummer NL04ABNA0464264022 t.n.v. VVLK, Kerkstraat 2 te Lathum.
Uw betaling dient voor 6 oktober 2018 ontvangen te zijn. Bestelde kaarten kunnen worden afgehaald voor aanvang van het concert.