Keltische muziek in Lathum: Seanma

Je mee laten voeren door Keltische luisterliedjes en aangrijpende ballades? En weer opgeschud worden door gedreven Ierse dansmuziek met haar kenmerkende ritmes en maatvoering? Daarvoor kunt u op vrijdag 25 januari a.s. in het kerkje van Lathum terecht, daar treedt dan namelijk de groep Seanma op. In het oud-Keltisch betekent Seanma ‘muziek’ of ‘muzikant’.

De Kelten en met name de Ieren zijn echte verhalenvertellers en daarom vergeet Seanma de verhalen achter de muziek niet. Met passie vertelt Seanma over de herkomst van de gespeelde liederen en de anekdotes die er mee verbonden zijn. Af en toe maken ze een muzikaal uitstapje naar een andere cultuur dat dan toch weer naadloos bij hun muziek blijkt aan te sluiten.
De Ierse en Keltische muziek van Seanma wordt op traditionele en moderne instrumenten gespeeld, zoals de viool, de Ierse doedelzak en de Bouzouki, een van oorsprong Grieks instrument dat in zijn aangepaste vorm echter ook veel gebruikt wordt in de Ierse volksmuziek. Opmerkelijk is dat Seanma na het overlijden van bandlid Henk van Aalten uitgekomen is bij een cellist als vervanger. Deze ogenschijnlijk on-Ierse toevoeging pakt heel bijzonder uit!
Seanma bestaat uit Jos Thoonsen (viool), Kees van de Sande (bouzouki), Willem Elbers (Ierse doedelzak, low whistle) en Gerard Kwak (cello, Chinese viool).
Voor degenen die Seanma een aantal jaren geleden al eerder in de Lathumse kerk hebben gezien, zal dit concert een verrassende herontdekking zijn, voor mensen die Seanma nog niet kennen een bijzondere kennismaking.

25 januari 2019 in de Lathumse kerk

Aanvang 20.00 uur.

Entree: € 10,–; de entree is inclusief koffie vooraf en een drankje tijdens de pauze.
Toegangskaarten zijn te bestellen <a href=”mailto:vvlk@chello.nl”>via e-mail (vvlk@chello.nl)</a> of
per telefoon 0313-631915. Tevens zijn kaarten, zolang de voorraad strekt, te koop voor aanvang van het concert.