Onthulling veteranenteken in het nieuwe Witte Anjerperk in Giesbeek

Op vrijdag 19 april 2024 om 19:00 uur wordt bij het kerkhof in Giesbeek de steen met veteranenteken in het nieuwe witte anjerplantsoen onthuld. De officiële opening start met een welkom van de voorzitter van het comité 4 mei Angerlo, Lathum en Giesbeek, gevolgd door een veteraan en de burgemeester.

Burgemeester Lucien van Riswijk zal samen met de veteranen het Witte Anjerperk onthullen. De leden van fanfare St. Gregorius geven de ceremonie een muzikale invulling met een aantal muziekstukken. De waterscouting uit Giesbeek is aanwezig om de veteranenvlag te hijsen. Deze vlag wordt daarna alleen gehesen op de veteranendag, dit jaar is dat op 29 juni.

Na de onthulling gaat het gezelschap rond 19:30 uur naar het Binnenrijk waar de burgemeester een samenvatting zal geven aan de daar aanwezigen van de onthulling van het monument. Gregorius speelt dan nog een aantal stukken. Om de feestelijke opening compleet te maken is er, in samenwerking met Pleyade, voor de aanwezigen koffie/thee/limonade en een gebakje.

Iedereen die geïnteresseerd is, is 19 april welkom bij de onthulling en/of in het Binnenrijk.

De gemeente Zevenaar heeft subsidie gegeven om een start te kunnen maken met het anjerplantsoen. Via de Brantsenstichting is er extra subsidie verstrekt voor de realisatie van het huidige witte anjerperk in Giesbeek en twee, nog uit te voeren, witte anjerperkjes in Angerlo en Lathum. Later dit jaar zullen deze anjerperken met monument apart worden onthuld en kan ook daar de veteranenvlag wapperen. Eind van het jaar hebben Giesbeek, Lathum en Angerlo dan eigen perken en monumenten om de erkenning en waardering zichtbaar te maken voor de Nederlandse Veteranen.

Kim Maring
namens Comité 4 mei Angerlo, Lathum en Giesbeek en de veteranen Giesbeek