VvLK-avond: Unicorn brengt Keltische folk en swing naar Lathum

Helaas kan het concert van Unicorn op vrijdag 19 november in de Lathumse kerk vanwege de nieuwe coronamaatregelen niet doorgaan. Een bijzonder groot aantal mensen had zich voor het concert aangemeld. Het bewijst dat de avonden van de Vrienden van de Lathumse Kerk ondanks corona nog springlevend zijn. Het optreden van Unicorn is verschoven naar 22 april volgend jaar.

Op vrijdag 22 april 2022 kunt u in de Lathumse kerk zelf constateren dat de Keltische folk- en swingband Unicorn zich op het podium met schijnbaar achteloos gemak presenteert. Achter die vrolijke façade gaan echter rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen. Met gemak maken ze vanuit de Ierse folk allerlei uitstapjes, zoals naar Bluegrass, Klezmer of Nederlandse ballades.

Unicorn is een bekende naam in de folkwereld en is ook internationaal een veel gevraagde act op zomerfestivals. De band neemt het publiek moeiteloos mee en laat voelen wat er door de eeuwen heen leefde in Ierland. Inmiddels heeft de band vier cd’s op zijn naam staan. 

Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper. In Lathum worden zij vergezeld door zangeres Betty Borstlap. 

Het fijnzinnige tokkelende gitaarspel van John Kuiper is vermaard binnen de Nederlandse folk scene. Hij is de koning van de ballades, maar kwam tot de ontdekking dat zijn stem ook zeer geschikt is voor bluegrass. Veel van de vertolkte nummers komen van zijn hand. 

Martien Tijburg is een allround duizendpoot op de accordeon en heeft een geheel eigen speelstijl. Zijn sterk ontwikkelde begeleidend vermogen (onder andere met de baskant van de accordeon) maakte het aantrekken van een bassist binnen de band overbodig en met het aanvullende gebruik van zijn ingebouwde synthesizer vult hij andere ontbrekende instrumenten in. 

Unicorn weet het publiek tot de laatste minuut te boeien én te ontroeren.

22 april 2022, 20:00

Keltische folk en swing met Unicorn

Entree: € 10 p.p. (incl. koffie vooraf en een drankje tijdens de pauze)

Een plek reserveren kan via vvlk.lathum@gmail.com. Betaling van de bestelde kaarten kan via IBAN NL04 ABNA 0464 2640 22 t.n.v. VvLK, onder vermelding van Unicorn. Tevens zijn kaarten te koop voor aanvang van het concert, maar houdt u er rekening mee dat we een beperkte capaciteit hebben.  

We houden ons aan de overheidsmaatregelen i.v.m. corona. Daarom zal aan de deur gecontroleerd worden op een geldige QR-code en identiteitsbewijs.