Piet Cnossen aan het kabinetorgel in de Lathumse kerk

VvLK-avond: Organist Piet Cnossen opent het culturele seizoen 21/22 in Lathum

Eindelijk! Acht oktober aanstaande starten de Vrienden van de Lathumse Kerk hun culturele programma weer op. Zestien jaar geleden gaf Piet Cnossen het eerste concert in de Lathumse kerk en nu opent hij opnieuw het seizoen. Met het vertrouwde gezicht van Piet Cnossen hopen we dat alles weer zo snel mogelijk normaal voelt na de lange periode van coronalockdowns. Helemaal ‘normaal’ zal de situatie overigens nog niet zijn, want voor dit concert handhaven we de 1,5 meterregel, zelfs als de regering in de tussentijd zou besluiten dat dit niet meer nodig is. 

Deze keer kunt u niet alleen genieten van het orgelspel van Piet Cnossen; er valt ook nog het nodige te leren, want Orgelmakerij Reil geeft, tussen het orgelspel van Piet door, uitleg over het orgel. We hebben al vaak vermeld dat het orgel in de Lathumse kerk het oudste kabinetorgel van Nederland is en we vonden het nu tijd daar eens wat meer over te horen! 

De firma Reil bouwt en onderhoudt al bijna negentig jaar orgels. Piet Cnossen studeerde orgelmuziek aan het conservatorium. Van hem verschenen als organist maar ook als dirigent van mannenkoren verschillende cd’s. Piet is gespecialiseerd in barokmuziek en avant-gardistische orgelmuziek van de 20e eeuw. 

U mag een muzikale én leerzame avond verwachten.

8 oktober 2021, 20:00

Organist Piet Cnossen & Orgelmakerij Reil


Entree: € 10 p.p. (incl. koffie vooraf en een drankje tijdens de pauze)

In verband met de 1,5 meterregel worden de koffie en het pauzedrankje geserveerd als u op uw plaats zit. 

Een zitplaats (definitief) reserveren kan via e-mail vvlk.lathum@gmail.com. Betaling van de bestelde kaarten kan via IBAN NL04ABNA0464264022 t.n.v. VvLK, Kerkstraat 2 te Lathum.

Tevens zijn kaarten te koop voor aanvang van het concert, maar houdt u er rekening mee dat we een beperkte capaciteit hebben.