VvLK-avond: De poppenspeler van Warschau

Op vrijdag 7 oktober a.s. vindt het eerste VvLK-evenement van dit seizoen plaats en dat belooft een bijzondere avond te worden!

«De poppenspeler van Warschau» is een muzikale vertelvoorstelling gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver.

Het verhaal speelt zich af in de getto van Warschau in 1939. Met zijn poppenspel probeert een tienerjongen iedereen op te vrolijken. Tot hij op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven.

Welke keuzes maak je als het er echt op aan komt?

«De poppenspeler van Warschau» is een ontroerend verhaal over elkaar kruisende levens, bezien vanuit het perspectief van vriend en vijand. Het laat zien hoe de hoop levend blijft, zelfs in tijden van oorlog en chaos.

Deze muzikale vertelvoorstelling wordt uitgevoerd door Trio Wilde Eend, ook bekend onder de Jiddische naam Vilde Katshke, bestaande uit

  • Gottfrid van Eck – vertelling en klarinet;
  • Tessa Zoutendijk – viool en zang; en
  • Michiel Ockeloen – accordeon en percussie.
Bent u erbij? Meld u dan snel aan door een mailtje te sturen naar vrienden@kerklathum.nl.

De toegangsprijs is (nieuw) € 12,50 per persoon inclusief een kop koffie of thee vooraf en één consumptie in de pauze. Het bedrag kunt u overmaken op NL04 ABNA 0464 2640 22 t.n.v. VvLK te Lathum o.v.v. ‘7 oktober’.