Cultureel programma 2021-2022

Het bestuur van de Vrienden van de Lathumse Kerk hervat dit najaar haar culturele programma. We zijn blij dat na een moeilijke periode van onzekerheid en lockdowns steeds meer maatschappelijke activiteiten mogelijk worden en hopen dat dat zo blijft. 

Ook wij durven met een gerust hart ons culturele programma in het najaar weer op te starten. We hebben een gevarieerd programma samengesteld. 

We hopen dat u alvast de volgende data noteert:

8 oktober 2021: Piet Cnossen en de firma Reil 

Piet Cnossen opent zoals gewoonlijk het seizoen. De firma Reil – al bijna negentig jaar orgelbouwers – geeft tussen het orgelspel van Piet door uitleg over het oudste kabinetorgel van Nederland. Het wordt dus een muzikale én leerzame avond. 

19 november 2021: Unicorn

De afgelopen jaren sloeg de door de VvLK geprogrammeerde Ierse muziek altijd enorm aan. Deze keer hebben we Unicorn kunnen contracteren, een topband die al vier cd’s op zijn naam heeft staan. Gitaar, zang, viool, accordeon: Iers folkspektakel! 

 28 januari  2022: Jay Jay’s Border Jazzmen

Jay Jay’s Border Jazzmen is een soepel swingend jazzorkest dat speelt in een eigen, frisse stijl. Met Close harmony-zang spreekt Jay Jay’s Border Jazzmen een breder publiek aan dan alleen pure Dixielandminnaars. Jay Jay’s treedt regelmatig en met veel succes op in binnen- en buitenland.

25 maart 2022: Mart de Kruif, in samenwerking met het 4 meicomité

Een lezing van Mart de Kruif, luitenant-generaal buiten dienst, voormalig commandant van de landstrijdkrachten, hoofdverantwoordelijke commandant van de internationale ISAF-missie in Zuid-Afghanistan, waar hij het bevel voerde over 45.000 militairen. Mart de Kruif heeft heel veel te vertellen over de strijd in Afghanistan, maar minstens net zoveel over wat vrijheid betekent. 

10 juni 2022: Thijs van Leer

De Nederlandse muzieklegende Thijs van Leer sluit het seizoen af. Al vijftig jaar lang laat hij zijn muzikale voetsporen achter. Van Focus tot Introspection. Wees er snel bij als u een kaartje wilt bemachtigen voor een optreden van deze topmuzikant!  

Vooraf reserveren kan door een email te sturen, met het aantal door u gewenste plaatsen, aan vvlk.lathum@gmail.com, maar wacht u s.v.p. -in verband met het totaal aantal beschikbare plaatsen- met betalen tot u van ons een bevestiging heeft ontvangen. Wilt u ook als u eerder uw belangstelling kenbaar heeft gemaakt voor destijds geannuleerde optredens, dit opnieuw doen.

Uiteraard blijven we de coronaontwikkelingen en de persconferenties op de voet volgen en zullen als het in verband met uw en onze veiligheid nodig is naar bevinden handelen, maar hopen dat we ons programma onverkort en zonder belemmeringen kunnen blijven aanbieden. 

Het bestuur van de Vrienden van de Lathumse Kerk hoopt u bij de optredens terug te zien en wenst u voor nu allemaal een uitstekende zomer toe!