Vrijdag 28 oktober — heerlijke pastamaaltijd en filmavond

Heerlijke pastamaaltijd en filmavond

Samen eten zonder zelf te hoeven koken, gezellig en makkelijk!

Kom ook en schuif aan op vrijdag 28 oktober a.s. voor een heerlijke pastamaaltijd. Daarna zal de hartverwarmende en waargebeurde film HACHI worden vertoond.

Iedereen is welkom!kok   hachi

[ezcol_1third]Van 18.30 – 19.30 uur eten we met elkaar in de Wheme naast de kerk in Lathum, waarna we om 19.30 uur film gaan kijken in de kerk die voor deze gelegenheid is omgetoverd tot bioscoop.
Wilt u alleen de film komen kijken? Kom dan om 19.30 uur naar de Lathumse kerk.
Voor de maaltijd + film wordt een kleine bijdrage van € 2,50 p.p. gevraagd, voor alleen de film is de bijdrage € 1,00 p.p.
Vanwege de ruimte in de Wheme zal er voor de maaltijd plaats zijn voor max. 25 personen. Voor de film in de kerk is plaats voor max. 75 personen.

Opgeven voor 25 oktober a.s. voor de maaltijd en/of de film kan via de mail: diaconielathumgiesbeek@gmail.com of telefonisch: 0313-632490 (tussen 18.00 en 20.00 uur).

Wilt u wel komen maar heeft u geen vervoer? Laat het ons even weten.
[/ezcol_1third]

[ezcol_2third_end]Richard Gere in het waargebeurde verhaal over de band tussen een in de steek gelaten hond en de hoogleraar die zich over hem ontfermt.
Wie laat een kleine, schattige puppy nu alleen achter op een koud treinperron?
Professor Parker kan het niet over zijn hart verkrijgen en neemt de Japanse Akita mee naar huis. De gastvrijheid van het gezinnetje wordt beloond; de hond, Hachi gedoopt, wordt de beste vriend die Parker zich kan wensen. De twee wandelen iedere dag samen naar het station en als Parker ‘s avonds weer aankomt, zit Hachi hem al op te wachten.
Zo ook op de dag dat Parker op de universiteit een hartaanval krijgt en niet meer thuiskomt. Hachi weet van geen wijken en is de volgende dag weer precies op tijd terug op zijn vaste plekje bij het station, speurend naar zijn baasje.
Het trouwe dier houdt dit vol tot aan zijn dood, negen jaar later.
Deze film van de Zweedse regisseur Lasse Hallström (Chocolat, Casanova) is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Japanse rashond die in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw jarenlang trouw bleef wachten op zijn inmiddels overleden baasje. Bij het station van de plaats Shibuya staat nog steeds een standbeeld ter ere van de loyale viervoeter.

[/ezcol_2third_end]