Lutherreis voorjaar 2017

In de voetsporen van Luther

Verheugend nieuws! In totaal hebben zich 26 mensen aangemeld voor de Lutherreis op 24-29 april 2017 a.s., voldoende om de reis door te laten gaan. Mooi is ook de grote variatie in de reisdeelnemers wat betreft woonplaatsen en geloofsachtergronden: verschillende mensen uit Lathum, Giesbeek, Ellecom en De Steeg en andere plaatsen uit de regio, het merendeel Protestants maar ook een aantal Rooms-Katholieke geloofsgenoten onder wie twee (!) pastores. Het wordt dus echt een oecumenische reis met volop mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. We houden u op de hoogte over de voortgang van de reisplannen.

Volgend jaar 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de Slotkapel in Wittenberg sloeg. Dit wordt gezien als het begin van de Reformatie. Ter gelegenheid hiervan is 2017 een Lutherjaar met vele activiteiten rond Luther en 500 jaar Reformatie.
Ook in onze regio.
luther

Vanuit de Protestantse gemeenten Lathum-Giesbeek en Ellecom-De Steeg wordt o.l.v. ds. Gert Jansen van 24 – 29 april 2017 een 6-daagse busreis rond Luther georganiseerd. Een unieke kans om met uiteenlopende geloofsgenoten op reis te gaan, nieuwe mensen te leren kennen, kennis te maken met schitterende steden, cultuur en geschiedenis, en stil te staan bij de betekenis van Luther, Reformatie en oecumene.

Programma

Onder leiding van gidsen bezoeken we o.a. de Wartburg waar Luther het Nieuwe Testament in het Duits vertaalde, Erfurt (klooster, Dom) en Wittenberg. Maar ook andere plaatsen met veel ruimte voor cultuur en geschiedenis als Leipzig (Bach) en Weimar (Goethe).
Er is ook gelegenheid (facultatief) met een gids een bezoek te brengen aan voormalig deportatie- en vernietigingskamp Buchenwald.

We overnachten in uitstekende hotels in de prachtige steden Leipzig en Weimar.
lutherreis1
De avonden zijn vrij voor een bezoek aan een concert, opera of gewoon ontspanning. Ook overdag zijn er diverse vrije momenten om zelf steden te verkennen of rust te nemen.

Prijs

Afhankelijk van het aantal reizigers bedraagt de prijs € 700,– – € 750,– per persoon.
Hierbij zijn inbegrepen bus, 5 nachten hotel op 2-persoonskamer met ontbijt, 3 keer diner en excursies/rondleidingen.
Niet inbegrepen: evt. reis- of annuleringsverzekering, lunches en 2 diners (vrije keus in steden), toeslag 1-persoonskamer, fooien.
lutherreis2

Meer info over de reis: http://www.protestantsekerk.nl/actueel/campagnes/2017-500-jaar-protestant/Documents/Amuse_Lutherreis.pdf

Voor wie?

Mocht u nog mee willen gaan of anderen weten die meewillen, zoek dan z.s.m. contact met ds. Gert Jansen (e-mail: ghjansen@hetnet.nl, telefoon: 0313-41 33 49).
Voor meer info kunt u mij ook benaderen.