Lezing Mart de Kruif

Het heeft door corona twee jaar langer geduurd, maar eindelijk kan dan toch Mart de Kruif op 25 maart zijn geplande lezing komen geven. De heer De Kruif is een topspreker die zeer regelmatig als commentator op de televisie te zien is. De toegang tot zijn lezing is gratis.  

Mart de Kruif

Luitenant-generaal buiten dienst Mart de Kruif spreekt over leidinggeven onder moeilijke omstandigheden: een persoonlijk verhaal. Er zijn maar weinig mensen die hier met meer gezag over kunnen spreken dan de heer De Kruif. In Zuid-Afghanistan was hij de hoofdverantwoordelijke commandant van de internationale ISAF-missie, waarbij hij het bevel voerde over 45.000 militairen. In Nederland was de heer De Kruif de hoogste bevelhebber van de Koninklijke Landmacht.

In Afghanistan realiseerde hij zich doorlopend wat vrijheid betekent, of beter gezegd: gebrek aan vrijheid. Hij was daar ook veel bezig met allerlei burgerorganisaties. Dus niet vechten maar verbinden. Over zijn tijd in Afghanistan schreef Mart de Kruif het boek ‘Zandhappen’.

De lezing van de heer De Kruif wordt door de Stichting Vrienden Van de Lathumse Kerk (VvLK) en het 4 meicomité Angerlo, Lathum & Giesbeek gezamenlijk georganiseerd. De locatie van de lezing is anders dan u gewend bent van de VvLK, namelijk niet in de Lathumse kerk maar in de kerk van Giesbeek. Daar hebben we meer ruimte. Hoewel er geen 1,5 meterregel meer geldt, kunnen we ons voorstellen dat toch nog veel mensen de behoefte hebben om op basis van eigen verantwoordelijkheid afstand te houden. Om de drukte goed in te kunnen schatten vragen wij u dringend vooraf te reserveren.

Helaas is de lezing van de heer De Kruif extra actueel geworden door de crisis in de Oekraïne. Mis het niet!

Vrijdag 25 maart 2022 in de kerk van Giesbeek (Kerkstraat 39)
Aanvang 20.00 uur. Entree: gratis

Achterin de kerk zal een bus staan voor een vrijwillige gift.

Reserveer uw plaats via vvlk.Lathum@gmail.com.