VVLK — seizoen 2011/2012

Harpconcert 25 mei 2012

Op vrijdag 25 mei 2012 gaf Diana de Vries, eerste harpiste van Het Gelders Orkest, een harpconcert, met medewerking van Anna Wiersum, 1e violiste van Het Gelders Orkest.

Shamrock 4 bracht Keltische muziekavond op 23 maart 2012

Op vrijdag 23 maart 2012 werd een uitverkochte Lathumse kerk getrakteerd op een Keltische muziekavond, uitgevoerd door Shamrock 4.
Dit kwartet bestaat uit: Kees van de Sande (bouzouki, gitaar en mandoline), Jos Thoonen (viool en altviool), Willem Elbers (uillean pipes, low whistle en banjo) en Henk van Aalten (concertina, tin whistle). Zij maakten samen met het publiek een ontdekkingstocht binnen de Keltische muziek en namen het mee van het Spaanse Galicia tot het Amerikaanse Texas, van de meest droevige klaagzang tot het allervrolijkste drinklied.

Sentimental Journey uitgevoerd door Lemon Squeeze op vrijdag 27 januari 2012 —

Op 27 januari werd een honderdtal gasten meegenomen op een muzikale reis door drie continenten met Lemon Squeeze.
In het programma Sentimental Journey nam het kwartet, bestaande uit Henk Ankoné (zang, gitaar en ukelele), Theo Worm (klarinet, banjo en mandoline), Ton Biesiot (accordeon, conga) en Gérard Baldeo (basgitaar en gitaar), het publiek mee op reis langs verschillende landen, muziekstijlen en tradities. Het was tevens een reis door de tijd, met muziek uit een recent en iets verder verleden.

Lezing De Hanze van begin tot eind door dr. C.M. Hogenstijn op vrijdag 25 november 2011

Op 25 november 2011 hield dr. C.M. Hogenstijn, stadshistoricus van Deventer, een lezing over de Hanze – het handelsverbond, ontstaan in de 14e eeuw, van handelaren en steden. De Hanze en met name de Duitse Hanze was een handelsverbond dat zich uitstrekte van Londen tot Novgorod in Rusland. Door samenwerking van handelaren en steden werd er handel rond de Noord- en Oostzee bedreven. In Nederland waren het vooral de IJsselsteden, waaronder Doesburg, die onderdeel van de Hanze vormden.

Kabinetorgelconcert door Piet Cnossen m.m.v. Anna Wiersum, viool, en Mirjam Mudde, cello, op vrijdagavond 30 september 2011.

Traditiegetrouw werd de eerste Lathumse avond van het seizoen 2011/2012 geopend door Piet Cnossen op het fraaie kabinetorgel, met medewerking van violiste Anna Wiersum en celliste Mirjam Mudde.